Autor Wątek: Stąd do wieczności - Komentarze i opinie (dotyczące RPGa).  (Przeczytany 4734 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Subgard

  • Offline
  • Mistrz RPG. Hejter. Akolita Kółeczka Wzajemnej Adoracji.
  • *
  • Podziękowania
  • -Wystawione: 95
  • -Otrzymane: 69
  • Autor wątku
  • Age: 60
  • Wiadomości: 744
  • Płeć: Mężczyzna
    • Zobacz profil
  • Komiks: Czytałem
  • Spoilery: Czasem
Stąd do wieczności - Komentarze i opinie (dotyczące RPGa).
« dnia: 12 Styczeń, 2015, 16:38:52 »
Tak jak wcześniej, jest to miejsce na komentowanie RPGa i POSTACI  :yahoo:
Jestem Złotą Kubotą

"Jeden Pajac, by wszystkimi rządzić, Jeden, by wszystkie odnaleźć, Jeden, by wszystkie zgromadzić i w cyrku związać!" ~ Tony Sullivan z "Z kamerą wśród Pajaców"

Narwaniec

  • Offline
  • *
  • Podziękowania
  • -Wystawione: 273
  • -Otrzymane: 245
  • Ogień nie spali, woda nie zaleje
  • Wiadomości: 978
  • Płeć: Mężczyzna
    • Zobacz profil
Odp: Stąd do wieczności - Komentarze i opinie (dotyczące RPGa).
« Odpowiedź #1 dnia: 12 Styczeń, 2015, 20:06:37 »


Jeszcze nie komentuję, ale przedstawiam oto chatynkę Leśnej Babki. Tylko nie jest taka bielona wapnem jak na obrazku, a czyste złote drewno :razz: No i tych krzesełek pod oknem nie ma, ale na werandce jak najbardziej ;)
Gdzieś w bliskiej okolicy, powiedzmy po lewej za kadrem jest stajnia i obórka i kurnik. Takie tam.
« Ostatnia zmiana: 12 Styczeń, 2015, 20:15:49 wysłana przez Subgard »
Nie masz uprawnień do wyswietlania linków na tym forum. Załóż konto lub Zaloguj się   
Nie masz uprawnień do wyswietlania linków na tym forum. Załóż konto lub Zaloguj się

Narwaniec

  • Offline
  • *
  • Podziękowania
  • -Wystawione: 273
  • -Otrzymane: 245
  • Ogień nie spali, woda nie zaleje
  • Wiadomości: 978
  • Płeć: Mężczyzna
    • Zobacz profil
Odp: Stąd do wieczności - Komentarze i opinie (dotyczące RPGa).
« Odpowiedź #2 dnia: 21 Luty, 2015, 17:59:52 »
Tortuga [21.02.15 17:47]:   siano już nigdy nie będzie takie samo
Bolo [21.02.15 17:47]:   Mam nadzieję, że to nie to samo siano co w SdW... :roll:
Narwaniec [21.02.15 17:47]:   siano zawsze się z ryćkaniem kojarzyło :D
Tortuga [21.02.15 17:47]:   Narw, ale nie takim xD
Noctury [21.02.15 17:47]:   ale to na sianie, a nie samego siana xD
Narwaniec [21.02.15 17:48]:   Nocku ja tam wolę nie wnikać co można w stogu siana poza igłą znaleźć :D
Noctury [21.02.15 17:48]:   zohan nam jeszcze nie jedną rzecz obrzydzi xD dlategoż musi żyć~~
Tortuga [21.02.15 17:48]:   ano. Zawsze jak jem sałatę to myślę o Zohanie ^^
Noctury [21.02.15 17:49]:   rozbieranie choinki w tym roku też nabrało nowego kolorytu ^^
Bolo [21.02.15 17:49]:   Ogólnie Zohana mina jest bardzo podobna do tej z rysunku z sałatą xD
Tortuga [21.02.15 17:49]:   xD
Noctury [21.02.15 17:49]:   bolo, bo ten sam stan błogości~~
Bolo [21.02.15 17:50]:   Ponad wszelką wątpliwość...
Narwaniec [21.02.15 17:52]:   odcinek 75 Drogi do wieczności: "Poszukiwacze zaginionej igły, czyli co można znaleźć w stogu siana i dlaczego lepiej nie nocować, w pierwszej lepszej stodole" :razz:

Nasze wesołe rozmowy z SB ;)
Nie masz uprawnień do wyswietlania linków na tym forum. Załóż konto lub Zaloguj się   
Nie masz uprawnień do wyswietlania linków na tym forum. Załóż konto lub Zaloguj się

Rollins

  • Offline
  • *
  • Podziękowania
  • -Wystawione: 17
  • -Otrzymane: 6
  • "We do what we need to do, and then we live"
  • Age: 21
  • Wiadomości: 120
    • Zobacz profil
  • Komiks: Nie czytałem
  • Skąd: Pyrolandia
  • Spoilery: Tak
Odp: Stąd do wieczności - Komentarze i opinie (dotyczące RPGa).
« Odpowiedź #3 dnia: 04 Marzec, 2015, 20:07:50 »
Jako czytelnik skomentuję postacie z waszego fantaza, a co tam :D Wiem, że jako tako akcji jeszcze nie było, ale coś tam już można napisać o postaciach :)

Nico: Bardzo ogarnięta postać, widać w nim rozsądnego lidera, który nie da się zbytnio wyprowadzić z równowagi (chyba, że jest głodny :D ). Jestem ciekaw jak zaprezentuje się podczas misji, albo w sytuacji bardzo nerwowej, czy ten jego spokój ciągle będzie z nim.

Wendy: Wredna kobita :razz: Jej docinki sięgnęły już chyba każdego z kim się spotkała :D Z tego co czytałem nie ma już jej być w dalszych przygodach i może to lepiej? Czuję, że tylko jakieś zgrzyty by wnosiła do grupy.

Skif: Mimo iż jest wygadany, to widać, że to inteligentny chłopak, który ma swoje zdanie. Myślałem na początku, że będzie kimś bardziej w rodzaju Wendy, ale szybko moje zdanie zostało rozwiane i jego rozmowy z Nico pokazały jaki to dobry chłopak.

Szrama: Nie wiem czy mogę już ją jakoś ocenić, ale wydaje mi się, że Tort próbuje zrobić z niej twardą kobitę, która wie czego chce i do tego dąży. Póki co mi się podoba, ale mam nadzieję, że nie będzie w jakimś stopniu potem obrażać każdego :razz:

Ender: Bardzo fajny krasnal. Jego pogawędki w karczmie z Kałamarnicą są naprawdę dobre i można się uśmiechnąć czytając, bo aż bije takim optymizmem od niego. Jeszcze lepiej może być jak zacznie rozmowy ze Skifem :D Pewno się dogadają.

Orphiel: Jakoś z początku mi nie zaimponował. Po prostu nie miał jeszcze okazji pokazać tego czegoś co mogłoby mnie w nim zainteresować. Troszkę szkoda, ale liczę że Noct da radę i Orphiel jeszcze pokaże się z dobrej strony, na misji na przykład.

Kałamarnica: Również jak powyżej jakoś mnie do siebie nie przekonał. Owszem jego rozmowy z Enderem są dobre, ale sam Kałamarnica jeszcze nie wywarł na mnie dużego wrażenia. Czuję jednak, że będzie to bardzo ważna postać jeśli chodzi o przebiegi misji, bo wydaje mi się takim profesjonalistą, tak jakoś :P

Severin: Szkoda, że jeszcze za niewiele nie mówił, ale pokładam w tej postaci wielkie nadzieję :D


Wiem, że takie krótkie komentarze, ale lepsze to niż nic :D

Bolo

  • Offline
  • *
  • Podziękowania
  • -Wystawione: 30
  • -Otrzymane: 12
  • ZajeBolo.
  • Age: 28
  • Wiadomości: 403
  • Płeć: Mężczyzna
    • Zobacz profil
  • Skąd: Więcbork/Kraków
Odp: Stąd do wieczności - Komentarze i opinie (dotyczące RPGa).
« Odpowiedź #4 dnia: 14 Marzec, 2015, 00:45:25 »
No jak już Rolls rozpoczął, to nie wypada mi się pozostawać daleko w tyle.

Wendy - trochę szkoda, że musieliśmy się z nią rozstać, ale faktycznie przez te kilka stron była wyjątkowo męcząca. Myślę, że wybór Kalmara jest prawidłowy, choć nieco mnie zaskoczył (no i przymusił do tego, żeby Nico znał Reiven). Trudno.

Kałamarnica - Sub uparł się, by po złamaniu schematu elfki, złamać jeszcze jakiś (ja w ramach zawodów zrobiłem Endera, ale o tym sza! :razz: ). No i zrobił elfa-pirata-kapłana z zielonym afro i przepaską na oku. W dodatku z naginantą. Jeszcze nie miał wiele okazji żeby się wykazać (poza rozmówkami z Enderem, ale krasomówcą roku to on nie zostanie), ale na pewno jakieś się znajdą.

Skif - moja ulubiona postać Narwańca. Co prawda drażniąca jest inklinacja do nadmiernej teatralności, ale jest do przejścia. Poza tym pasuje do niego Sethowocięty język. Ciekawie się zapowiada, zwłaszcza jak już ruszymy w teren.

Gallen - BURACZEK! :swelol: Nie no, chłopak jest póki co nieźle odegrany (zwłaszcza jego zachwyt miastem i ogólna wioskowatość wobec "ludzi bywałych"). Ale ciężko więcej powiedzieć na razie.

Reiven - po pierwsze muszę pogratulować doboru imienia. Brzmi jak żeński synonim do "badass". Nie zrobiła na razie za dużo, ale widać, ze jest raczej bezwzględna i raczej zdecydowana. Piszę "raczej" bo to się jeszcze okaże (mam nadzieję :) ).

No i na deser wiecznie marudząca Noct :razz:
Orphiel - postać jest trudna do sensownego odegrania, bo zwyczajnie ma takie podejście do rzeczywistości. Co ciekawe Noct sobie z tym radzi i szłoby całkiem nieźle, gdyby nie to że podjęła się dwa razy zagrania najlepszych cech Orphiela w sytuacjach beznadziejnych (choć przy bramie, gdyby nie imperatyw narracyjny i Kalmar to by się możne nawet udało... Za to z Wiedzącymi przepieprzył sobie sprawę koncertowo. Choć i z tego Noct znalazła wyjście robiąc "dobrego glinę/złego glinę"). Jeszcze będzie przepięknie, zobaczycie ;)

Severin - ukradł kolor Snejka ;) Blada twarz jeszcze nie miał okazji się zbytnio popisać, ale i tak wypada bardzo przekonująco. Uważam, że ma potencjał na dobrą, solidną postać, a na pewno na wartościowego członka grupy.

No i dziękuję za ciepłe słowa pod adresem zarówno Nico jak i Endera (sam nie wiem, którego z nich bardziej lubię, osobiście czekam aż zaczną dyskusje przy wódzie prowadzić... A na pewno zaczną, bo tak mają w kartach xD).
I'm the Lizard King... I can do anything


Czy nie miewają koty na nietoperze ochoty?