Posty z podziękowaniami

Show post that are related to the Thank-O-Matic. It will show the topcis where you become a Thank You from an other users. (Related to the first post.)


Pokaż wątki - OldGreyDonkey

dnia: 21 Wrzesień, 2013, 11:39:56 1 The Walking Dead Serial / Aktorzy / Andrew Lincoln

Słowo się rzekło, więc:
Andrew Lincoln w rzeczywistości nazywa się Andrew James Clutterbuck i jest rodowitym anglikiem. Urodził się 14 września 1973r. w Londynie, dorastał w Hull, a w wieku lat 10 wyprowadził się z rodziną do Bath. Kształcił się w Royal Academy of Dramatic Arts, gdzie zmienił nazwisko na Lincoln.Ma brata, żonę, Gael Andreson i dwójkę dzieci.

Zadebiutował w serialu stacji Channel 4 - " Drop the Dead Donkey, pierwszą poważną rolę zagrał w produkcji BBC "This Life" (jako Edgar "Egg" Cook), a status gwiazdy uzyskał grając w serialu "Teachers". A i tak wszyscy znają go teraz z roli szeryfa w TWD :)
Grał w serialach, filmach telewizyjnych i produkcjach kinowych. Miał również swój epizod reżyserski w serialu "Teachers".

Filmografia:

filmy:

2010 - Heartbreaker. Licencja na uwodzenie (L'Arnacoeur) - Jonathan Alcott
2010 - Made in Dagenham - Pan Clarke
2009 - Lot na Księżyc (Moonshot) - Michael Collins
2009 - Wichrowe Wzgórza (Wuthering Heights) - Edgar Linton
2008 - Play or Be Played - Joe
2008 - The Pro
2007 - This Life + 10 - Edgar 'Egg' Cook
2006 - Burza hormonów (Scenes of a Sexual Nature) - Jamie
2006 - W cieniu matki (These Foolish Things) - Christopher Lovell
2006 - Jesteś taka piękna (Comme t'y es belle!) - Paul
2004 - Lie with Me - Will Tomlinson
2004 - Przetrzymać tę miłość (Enduring Love) - Producent TV
2004 - Whose Baby? - Barry
2004 - Ellen MacArthur: The Search for Speed - on sam - narrator
2003 - To właśnie miłość (Love Actually) - Mark
2003 - Stan umysłu (State of Mind) - Julian Latimer
2000 - Gangster numer jeden (Gangster No. 1) - Maxie King
2000 - Bomber - Kapitan Willy Byrne
2000 - Postać w kamieniu (A Likeness In Stone) - Richard Kirschman
2000 - Offending Angels - Sam
1999 - Human Traffic - Felix
1999 - A Man's Best Friend - Mężczyzna
1998 - Zrozumieć Jane (Understanding Jane) - Party stonehead
1997 - Kobieta w bieli (The Woman in White) - Walter Hartright
1996 - Over Here - Cappy
1995 - Przeklęty Boston (Boston Kickout) - Ted
1995 - N7 - Andy

seriale:

2010 - The Walking Dead - Rick Grimes
2010 - Kontra: Zemsta (Strike Back) - Hugh Collinson
2005 - Życie po życiu (Afterlife) - Robert Bridge
2003 - Opowieści kanterberyjskie (The Canterbury Tales) - Alan King
2001-2004 - Nauczyciele (Teachers) - Simon Casey
1999 - Szpital Holby City (Holby City) - Chłopak pacjentki
1669-1667 - This Life - Edgar 'Egg' Cook
1994 - Drop the Dead Donkey - Terry

Ja go osobiście kojarzę tylko z Love Actually. Sympatyczna postać, ale gust miał koszmarny :)To się zresztą nie zmieniło także w TWD... I jak dla mnie rola szeryfa jest jego i tylko jego.



Przed TWD:


I po:

 ;)

I jeszcze:
Strony: [1]